Zaterdag Pacemaker controle dag

Vandaag was er een pacemaker controle dag in het UMC Utrecht omdat er een mogelijk software probleem was gevonden bij een bepaald type pacemaker. Laat ik nou precies zo’n type gekregen hebben vorig jaar.

Op het moment dat ik hoorde van het mogelijke software probleem bij mijn pacemaker was ik wel een beetje in paniek moet ik bekennen. Nog niet zo lang ervoor was hij geplaatst en werd mij gezegd dat ik pacemaker afhankelijk was. Er is geen prikkel meer tussen mijn boezem en mijn kamer dus mijn kamer knijpt uit zichzelf niet meer samen.

Mijn pacemaker heeft twee draden. De draad in de boezem meet de hartslagen en geeft dan een signaal naar de kamer die vervolgens samentrekt en zo heb je dus een keurig hartritme.

Er wordt hard gewerkt aan de software update maar deze is op dit moment nog niet beschikbaar, dus moest de MV sensor uitgezet worden. De MV (minute ventilation) sensor kan een verkeerd signaal opvangen waardoor de hartslag niet klopt en dus de doorgegeven hartslag naar de kamer ook niet.  Om het maar even heel simpel uit te leggen.

Mijn MV sensor deed niet actief mee in de meting van mijn hartslag dus dat was op zich al wel een geruststelling. De sensor is nu uitgezet en bij de volgende controle doen ze de software update.

Omdat ik er toch was werden meteen de pacemaker gegevens uitgelezen. Hij werkt prima en er zijn in mijn boezem geen ritmestoornissen gezien. Dat is natuurlijk erg fijn want die waren er voor de ablatie nog diverse malen.

Hoewel ik mijn vrije zaterdag natuurlijk liever anders had ingevuld ben ik tevreden over hoe het ziekenhuis dit heeft aangepakt. Een brief met korte uitleg wat er aan de hand was, een mogelijkheid om te bellen bij vragen. Een persoonlijke uitnodiging om te komen met daarbij uitleg en dan bij aankomst vandaag ook nog koffie en thee met koek.

 

Share Button

Comments are closed.