Voetbal

Op dit moment lijkt bijna alles te draaien om het voetballen.  De pizzabakkers en andere thuisbezorgers van maaltijden hebben goede tijden met al die wedstrijden om 18:00 uur. En wij… Wij doen er hier toch wel een beetje aan mee. Niet met de thuisbezorg maaltijden dan, want we eten gewoon een stuk vroeger, of met een bord op schoot op de bank.  Maken ons druk om een in onze ogen foutieve beslissing van de scheidsrechter, en vol ongeloof zien we hoe Suarez zijn Italiaanse tegenstander bijt, inderdaad alweer bijt, iets wat hem maximaal een schorsing van 24 maanden op kan leveren. Is het niet beter om hem op een andere manier te straffen. Een soort van taakstraf in plaats van 24 maanden niet voetballen.  Even terug naar af, even met beide benen volledig op de grond. Ach… Wie ben ik met mijn idee.

We genieten van de extra aangeboden informatie over de spelers of de oude beelden van de gloriejaren van de diverse landen. Inmiddels is Spanje naar huis, gevolgd door Engeland en Italië, om maar een klein aantal goede voetballanden op te noemen. Komende zondag gaan we naar de buren en eten daar de heerlijke Mexicaanse soep die de buuf kan maken, niet omdat ze uit Mexico komt maar gewoon omdat het lekker is. Nog wat Mexicaanse hapjes erbij. Hopelijk wordt het een sportieve wedstrijd, en krijgen we geen ticket naar huis.

Ik klink bijna als een voetbalfan geloof ik. “We” winnen en “ze” verliezen. Dat brengt me in gedachten bij een goede vriend van mij, die een Feyenoord fan in hart en nieren was. Als Feyenoord won, dan klonk het alsof hij had meegespeeld. Geweldig, die passie. Het brengt me in gedachten terug bij mooie momenten in mijn leven, bij heftige momenten die we samen hebben meegemaakt. Veel te jong overleed hij maar genoot nog veel jaren volop van het leven met zijn donorhart. Alles eruit gehaald wat erin zat.  Eén ding weet ik zeker, het gaat hoe dan ook gezellig worden zondag en hij is in gedachten bij mij.

Knuffel,

Carolien.

Share Button

Comments are closed.