Op de valreep

Het jaar is bijna voorbij. Wat gaat de tijd toch snel. Gisteren en vandaag nog heel veel dingen gedaan. Niet echt leuke dingen maar wel noodzakelijk. Een bezoek aan de huisarts die me toch maar een verwijzing gaf naar het ziekenhuis voor bloedonderzoek, een echo en een longfoto. Gisteren bloed laten prikken en de longfoto gemaakt en vandaag kon ik al voor de echo terecht. Wat een vriendelijke radioloog. Zo had hij natuurlijk het één en ander gelezen over mij en hij vertelde mij dat hij in het jaar 1300 🙂 in het Dijkzicht een echo had gemaakt van een jongen die ook een donorhart had gekregen. Wat is er in die paar jaar veel veranderd; de overlevingskans enzovoort zijn toch echt wel veel beter dan toen. Hij gaf me dus ook meteen de uitslag van de echo, en als ik even wilde wachten keek hij ook naar de longfoto. Je begrijpt, ik was toch best wel verbaasd. Op de echo was niks geks te zien en de longfoto was ook goed. Pffff… Gelukkig. Nu de bloeduitslagen nog afwachten.

In het nieuwe jaar ga ik toch ook naar een natuurgeneeskundige, heb daar met Damian enorm goede ervaringen mee. Zij zien soms hele andere dingen dan de reguliere zorg en dat aanpakken kan soms enorm helpen. Zo kreeg Damian Ventoline voorgeschreven omdat hij astmatische klachten had. Dat had hij ook, daar was ik het zeker mee eens, maar zomaar Ventoline….. Dus toen naar de natuurgeneeskundige, zij vond een allergie voor eendendons. Ik kon dit niet thuisbrengen. We hadden toch niks met eendendons in huis. ‘s Avonds bij het naar bed brengen bedacht ik me dat hij mijn dekbed van vroeger had, lekker warm. Ehm…. dat kwam dus omdat het bestond uit eendendons. Ik was werkelijk stomverbaasd, meteen een ander dekbed geregeld. Weg klachten. Dus wat dat betreft geloof ik wel in die dingen.

2014 was een vreemd jaar met ups and downs. Veel leuke dingen gedaan, nieuwe mensen ontmoet en ga zo maar door. Ik heb altijd een beetje een weemoedig gevoel op 31 december. Als ik toch eens wist waarom, aan de andere kant hoort dat ook gewoon bij mij. Morgen is het 2015 en tijd om weer goede voornemens te maken. Onlangs kreeg ik een mail met de volgende tekst erin: “ Een drempel is pas een limiet als je niet verder kunt”. Laat ik daar het komend jaar eens vanuit gaan, dan komt alles vast weer helemaal goed.

nieuwjaarswens

Ik wens jullie een hele fijne jaarwisseling, een geweldig 2015 zonder zorgen en met veel geluk, liefde en gezondheid.

Liefs,

Carolien.

Share Button

Comments are closed.