Het aftellen is begonnen!

Op 11 juni is de opening van de Europese Spelen voor hart,- en of longgetransplanteerden maar  zaterdag, 2 juni gaat het “avontuur” beginnen.

Zaterdagmorgen vroeg vertrekt het CWF Cycling Team op de fiets richting de Alpe d’Huez waar op 7 juni de Alpe d’HuZes gereden zal gaan worden door Leen  samen met zijn kinderen Ralph en Danique. Hoe bijzonder is het om daarbij te mogen zijn, en om hier een verslag van te mogen doen.

Bert en ik hebben een aantal mooie items gemaakt. Zo waren we in alle vroegte bij de bakker in Ophemert waar oliebollen werden gebakken voor het goede doel. We hebben een informatieavond bijgewoond op 1 maart waarbij ik het niet droog hield, en was er een bijzondere muzikale middag met o.a Vincent van Lent in de Toeverij. Maar ook hebben we het gemis gezien om het verlies van Mariëtte, de vrouw van Leen en dus de moeder van Ralph en Danique. Zij overleed vijf jaar geleden aan kanker.

Ik merk wel dat het mij niet in de koude kleren is gaan zitten. Zo gek dat je het toch spiegelt naar je eigen leven. 

Bij ons thuis hangt een mooie portrettekening van Leo, de oudste broer van Bert. Leo was 35 jaar toen hij in 1986 overleed aan kanker. Bert gaf een tijd geleden al eens aan dat hij zijn broer, die twaalf jaar ouder was, graag beter had willen leren kennen. Leo was belangrijk in zijn leven maar dat was Bert zich pas op latere leeftijd echt gaan beseffen.

Ik heb Leo nooit ontmoet maar heb het gevoel dat ik hem door de gesprekken die we over hem hadden en hebben meedraag in mijn hart.

En zo…. gaat op 7 juni ieder persoon met zijn eigen verhaal de berg op of staat langs de kant om de lopers en fietsers een hart onder de riem te steken.

 

Liefs,

Carolien.

Share Button

Comments are closed.