De hoogste tijd voor een update.

Ik kan me bijna niet voorstellen dat mijn laatste update vorig jaar was maar het lijkt er toch echt op.

Inmiddels heb ik mijn mindfulnesscursus afgerond. Ik heb hier veel over mezelf geleerd en veel handvatten gekregen om met mezelf op een positieve en goede manier verder te gaan.

Even wat dingen op een rijtje:

Ik laat dit keer de World Transplant Games aan me voorbij gaan. De belangrijkste reden is het feit dat ik mezelf niet meer hoef te bewijzen. Ik wil graag presteren maar het moet ook leuk zijn en met tegenzin ergens heen gaan is niet de bedoeling.

In plaats van naar de World Transplant Games ben ik samen met mijn lief naar Zuid-Afrika gegaan. We zijn onze reis begonnen in Kaapstad en geëindigd bij onze familie in Durban. Een geweldige vakantie. Geen moment spijt van de keuze.

Met het wekelijkse badmintonnen ben ik gestopt. Na lang wikken en wegen moest ik er teveel voor opgeven om dit te kunnen volhouden. Het steeds weer afmelden als het even niet ging brak me op. Dan is het tijd om een knoop te hakken. Dit wil niet zeggen dat ik geen ambitie meer heb om aan een EK of de WTG  mee te doen. Dit hangt niet alleen van mijn gezondheid af. Voor het EK voor hart en longgetransplanteerden in Italië maar eens op zoek naar sponsoren maar eerst kijken of ze niet samenvallen met het afstuderen van mijn oogappel.

Ik probeer het wel wat rustiger aan te doen allemaal. Ik heb zelf de indruk dat dit wel lukt. De mensen om me heen zijn het niet altijd met mij eens. Niet dat ze mopperen hoor maar ze wijzen me af en toe op alles wat ik nog doe. Het excuus is dan altijd dat het allemaal zo leuk is.

Eindelijk heb ik besloten om een fotografiecursus te volgen. De cursus is met name gericht op het instellen van mijn camera. Ik wist natuurlijk wel dat er veel knopjes op zaten maar niet dat er zoveel met die knopjes gedaan kon worden.

Verder geniet ik volop van alle leuke dingen die op mijn pad komen. Samen met anderen maak ik nog steeds leuke en bijzondere items voor RTVBetuwe maar sinds kort doe ik ook ( af en toe) leuke dingen bij de RegioTV hier in Tiel.

Ik heb een beetje het gevoel dat ik de krentjes uit de pap aan het halen ben. Echt allemaal leuke dingen die me heel veel plezier en lol brengen.

Gisterenavond geheel onverwacht het programma Tiel aan Tafel gepresenteerd  en vanavond kijken of het lukt om de gekregen informatie tijdens mijn fotocursus toe te passen tijdens het fotograferen van bewegende personen.

En wat mijn gezondheid betreft…..

Nog even dan staat de teller op 14 prachtige extra jaren en het plan is om er nog wel een aantal bij te tellen. Ik ben nog lang niet klaar met het vieren van het leven.

Warme groet.

Carolien

 

Share Button

Comments are closed.