Wie goed doet, goed ontmoet.

“Wie goed doet, goed ontmoet”, dat zegt een hele goede vriend best vaak tegen mij.

Maar wat is nou eigenlijk goed doen?

Het is lang geleden dat ik op mijn blog heb geschreven. Inmiddels is mijn website vernieuwd, en is er veel gebeurd. Daar kom ik misschien later nog op, maar nu even terugkomen op het mooie gezegde:

“Wie goed doet, goed ontmoet”. 

Vandaag besloten om de auto door de wasstraat te rijden, dat was toch echt wel nodig. Komt de medewerker naar buiten met een heel verhaal over een meneer die aan de andere kant van de wasstraat staat, met zijn auto op slot en zijn sleutels in de auto. Zijn vrouw was ziek en hij kon zo snel niemand bereiken. Hij komt uit de zelfde wijk als waar ik woon. Dus toen hebben we de medewerker aangeboden om na het wassen van mijn auto met hem naar zijn huis te rijden. Bij het uitkomen van de wasstraat stond er een oudere man te wachten. Zo gezegd zo gedaan. Hij stapte in de auto en we reden naar zijn huis. Er kwam een vriendelijke vraag of hij misschien met zijn reservesleutel weer bij het tankstation afgezet kon worden.

Na iets meer dan 20 minuten zat ik weer thuis aan een boterham en een kopje thee. Hoeveel moeite was het nou eigenlijk, en is dit wat in de volksmond verstaan wordt onder “goed doen”? Misschien wel, maar als ik heel eerlijk ben is het toch niet meer dan normaal dat je je medemens een beetje helpt.

Tot snel,

Carollien.

Share Button

Comments are closed.