Update gezondheid

Inmiddels is het alweer even geleden sinds de laatste update.

Uit het bloedonderzoek van de huisarts kwam dat er een tekort aan vitamine D was. Het advies: “Vitamine D gaan slikken”. Omdat ik goede ervaringen heb met een natuurgeneeskundige ben ik ook bij haar geweest. Ze begon aan haar onderzoek zonder dat ze wist wat de uitslagen van het bloedonderzoek waren. Er werd een levende bloed analyse gedaan. Ik kon meekijken op een tv-scherm, prachtig om de rode en witte bloedcellen te zien. De natuurgeneeskundige gaf veel uitleg over wat er te zien was of wat er te zien kon zijn. Sommige rode bloedcellen zagen er mooi rond uit zoals het hoort, op een aantal na, die waren wat ovaal/druppelvormig. Dat kon duiden op een vitamine B12 tekort. Dat hoeft niet altijd uit een normaal bloed onderzoek te komen. Het kan ook zo zijn dat er te weinig opname is van vitamine B12 in je lijf.

Later deed ze wat testjes met een speciaal apparaat. Het lijkt allemaal abracadabra maar ik kon me wel heel goed vinden in wat ze aangaf. Ze heeft ook op allergie├źn getest, en dan met name op bepaalde producten. Zo kwam er bijvoorbeeld uit dat ik erg allergisch ben voor tomaten. Dat klopt inderdaad, want bij een klein stukje tomaat gaat het al flink mis. Niet dat ik op de Spoed Eisende Hulp terecht kom gelukkig maar toch. De andere dingen waren veel minder extreem, en een klein beetje rekening houden met de hoeveelheid wat je ervan eet is voldoende.

B12
Inmiddels gebruik ik al bijna drie weken de extra vitaminen en ik ben echt enorm opgeknapt. De moeheid is een stuk minder, mijn gewrichten en spieren doen niet meer zeer. Mijn hoofd voelt heerlijk leeg, in plaats van vol gedachten en ga zo maar door. Het enige is dat mijn bovenarmen qua spieren nog niet helemaal lekker voelen, maar ook al veel beter dan drie weken geleden.
Het lukt zelfs om goed mee te doen in de bewegingsgroep onder leiding van de fysiotherapeut. Een warming-up, bijna 40 minuten bewegen (fietsen,roeien of krachttraining), en dan een cooling-down.

Het gaat de goede kant weer op!

Tot snel,

Carolien.

Share Button

Comments are closed.