Met vlag en wimpel

Wat een zenuwslopende dag gisteren. Na een goede terugvlucht vanuit Madrid, waar Damian en ik een geweldige citytrip hebben gemaakt van een paar dagen, was het wachten op het telefoontje van Damians mentrix over de uitslag van het examen. Vorig jaar zakte hij op een paar tienden, met Nederlands en Engels als groot struikelblok. Dit jaar, net als vorig jaar, heel serieus gewerkt met extra aandacht voor de struikelblok vakken. Rond 15:15 uur ging de deurbel; er werd een pakketje bezorgd. In het pakketje: een wimpel met daarop “Damian geslaagd”. Wat een verrassing!! Er was nog geen telefoontje geweest. Niet veel later belde zijn mentrix. Verbazing al om toen ze hoorde dat Damian de uitslag al wist. Zij had natuurlijk wel inzage in zijn cijfers, en die liegen er niet om.

DSC_0144

Zelf keek hij er gisteren nog een beetje anders tegen aan. Hij leek niet helemaal tevreden, maar vanmorgen zag het er allemaal toch wel anders uit. Zijn gemiddelde hoog genoeg voor groep C van de lotingsklasse voor zijn vervolgstudie. Voor categorie C moet je gemiddeld een 7 of hoger hebben. Wat ben ik trots, wat gaan er een gedachten door mijn hoofd. Soms zou ik willen dat ik die gedachten even stop kon zetten, maar ze horen nu éénmaal bij mij. In gedachten hoor ik mijn oma: “Oh Carolien wat ben ik blij dat ik dit nog mee mag maken!”. Dat waren zo vaak haar woorden als er iets bijzonders gebeurde in ons leven. Jammer genoeg is ze er niet meer en kan ze dit dus niet meer zeggen. Soms vond ik haar woorden wat overdreven maar nu…..

Ik hoor mezelf die woorden zeggen in mijn hoofd. Wat ben ik blij dat ik dit nog mee mag maken. Wat ben ik dankbaar.  11 jaar na mijn transplantatie gaat mijn kleine mannetje van toen, als jong volwassen man met een havodiploma op zak zijn volgende uitdaging aan.  En ik….. Ik geniet van iedere stap die hij zet.  De vlag hangt buiten met de wimpel die hij gisteren van school heeft gekregen. Hij wappert in de wind onder een prachtige blauwe hemel met wat wolkjes.

Lieve groetjes,

Carolien.

Share Button

Comments are closed.