3 mei Batouwe Minder Validen Golf

Op 3 mei werd op golfcentrum de Batouwe het Batouwe Minder Validen Golf evenement gehouden. Een toernooi waaraan zowel valide als minder valide golfers meededen. Een uniek en bijzonder evenement, omdat het nog maar heel weinig voorkomt dat deze twee groepen golfers door elkaar heen spelen. De stichting Batouwe Minder Validen Golf heeft er samen met veel sponsoren voor kunnen zorgen, dat het golfcentrum in Zoelen een paragolfer heeft gekregen. Met deze paragolfer kunnen personen met bijvoorbeeld een dwarslaesie ook golfen. Bert en ik waren gevraagd om te filmen en foto’s te maken van deze dag. Daarvoor hebben we een oud collega van Bert Bart gevraagd of hij ons wilde helpen, omdat de Stichting graag een filmpje van de dag wilde laten zien op de avond zelf. Dat kun je echt niet met z’n tweeën.

139

Ik heb op de baan mijn ogen uitgekeken. Ik weet het, dat klinkt erg raar. Misschien moet ik zeggen: ik heb met ontzettend veel respect gekeken naar de minder valide golfers. Gewoon even een voorbeeld, er golfde een man met één been. De hele dag heb ik hem op krukken zien lopen maar bij het afslaan stond hij zonder zijn krukken op zijn ene been. Zijn bal lag in de bunker (een hindernis met zand.) Hij ging in de bunker, sloeg zijn bal eruit en hupte op één been de bunker uit. RESPECT!!

Bij de opening van het toernooi werden er 88 witte ballonnen opgelaten ter nagedachtenis van een minder valide golfer, Dennis van der Zeijden, die op 12 april overleed aan kanker. Hij is 42 jaar geworden. Een emotioneel moment om mee te maken. Ik vond het een eer om bij deze dag aanwezig te mogen zijn. ‘s Avonds om 23:00 uur was er een kort item in Hart van Nederland op SBS6 waarbij ze beelden van ons gebruikt hebben tijdens de introductie. Super voor ons om dat te zien, maar vooral geweldig voor de Stichting. Ik hoop dat het ze lukt om volgend jaar weer zo’n mooi evenement neer te zetten, en dat we er dan weer bij mogen zijn. Meer informatie? Kijk dan ook eens op www.bmvg.nl

Groetjes,

Carolien.

Share Button

Comments are closed.